Het is bevestigd: zeker 3 ooievaarsjongen!

De geruchten gingen al een tijdje, maar nu is het zeker: er zitten ook jonge ooievaartjes op de paal in ons park. Om aan alle roddel een eind te maken, heeft Marcel Engelman voor ons zijn vliegende camera omhoog gestuurd en maakte alvast de opnamen hieronder. De camera moest wel op afstand blijven om ze niet uit het nest te jagen. Het was felle zon, hij gaat nog een keer terug bij beter licht en bewegende beelden. Maar voor nu zijn dit al fijne plaatjes. Of het er 2, 3 of 4 zijn kunnen we later nog met zekerheid vaststellen.

Kou en blubber inspireren in Park Oog in Al

Het was koud en nat. In dat soort omstandigheden is het soms een opgave om de dierenweide dagelijks schoon te houden en de dieren te verzorgen. Toch stuurden vrijwilligers deze maand spontaan wat fotootjes om te laten zien hoe mooi het was en/of hoe leuk ze het vinden.

Prachtige plaatjes levert dit weer toch weer op… Blijf ze sturen, naar info@parkooginal.nl…


 

Analyse historische beplanting park klaar

analysekaart 1921
Analysekaart 1921

Het Wageningse bureau SB4 heeft in opdracht van de gemeente Utrecht een historische analyse van de beplanting in het park gemaakt. Het rapport is hier te downloaden.

Er wordt beschreven hoe de indeling van het “wandelpark” aan moest sluiten op het stratenplan van de wijk. welke manieren er werden ingezet om het ruimtelijk effect te versterken, en hoe er omgegaan met zichtlijnen en hoogtevariatie.

De bunkerheuvel was vroeger een bloemenheuvel. Na de oorlog werd de bunker aan het oog onttrokken. Wat nu wel door sommigen de bloemenheuvel wordt genoemd, was vroeger “de ruïne”.

Er is een lijst opgenomen van de plantensoorten die in de eerste helft van de 20e eeuw in het park werden gebruikt. Het document bevat ook biografieën van de plantsoenmeesters Jan Jacob Denier van der Gon en Siemon Doorenbos.