Voetpad Mozartlaan

new-7

“In samenhang met het opknappen van de parkentree Beethovenlaan wordt het trottoir aan de parkzijde van de Mozartlaan verschoven. De tegels in het huidige trottoir liggen schots en scheef door de boomwortels. Voorgesteld wordt om het trottoir te verwijderen, zodat de bomen in het gras komen te staan. Aan de parkzijde van de bomen komt een nieuw voetpad van steenslag parallel aan de Mozartlaan. Zo ontstaat een parkpad zonder problemen met wortelopdruk en de bomen krijgen een betere groeiplaats. Voordat het nieuwe pad kan worden aangelegd zal met proefsleuven worden bepaald waar boomwortels zijn en waar het pad kan komen. Als het verleggen van het pad leidt tot parkeeroverlast in de strook met gras en bomen dan kan hier op termijn eventueel een voethek worden geplaatst.”

7 gedachten over “Voetpad Mozartlaan

 • 6 december 2017 om 19:59
  Permalink

  Jammere dat het trottoir is verdwenen. Ik liep er jarenlang, iedere dag twee keer, van en naar CS. Nu wandel ik nog steeds maar niet meer door het park. Toch jammer dat iemand heeft bedacht dat Een pad waar je niet met je “werkkleren” op kunt lopen beter is dan een trottoir waar dat wel kan.

  Beantwoorden
 • 26 november 2017 om 10:21
  Permalink

  Even over dat betaald parkeren. Gemeente zadelt ons op met een probleem, namelijk het opdrukken van de betaald parkeren zone. Je kan van je probleem af als je betaalt. Waar heb ik dat meer gehoord? Zuid Italie? Betaald parkeren invoeren is ok, maar dan gratis vergunning voor de bewoners en betalen voor degene die bezoeken.

  Chris

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2017 om 20:03
  Permalink

  Hoe gaat het verder met het voetpad? Het is niet echt aantrekkelijk geworden om eroverheen te lopen. Ik zie mensen zelfs op straat lopen ipv op het voetpad. Ik begreep dat de gemeente Utrecht wijst naar de aannemer. Maar komt er nog actie om het blubberpad aan te pakken?

  Beantwoorden
 • 14 oktober 2015 om 18:53
  Permalink

  Helemaal mee eens. Politie en hulpdiensten kunnen vaak niet eens bij de huizen op de Mozartlaan komen vanwege al die onbekende auto’s. Ik hoop wel op een serieuze reactie vd gemeente. Eerdere actie van mijn kant leverde lullig commentaar op in de trant van verzamel maar 50 handtekeningen (er zijn maar 36 huizen op de Mozartlaan….).

  Beantwoorden
 • 10 oktober 2015 om 13:03
  Permalink

  Een voethek plaatsen tegen parkeren is geen oplossing van het probleem. Het probleem is namelijk, dat er te weinig parkeerplaatsen zijn, ofwel, te veel auto’s. Voer betaald parkeren in om de vele auto’s uit de andere wijken (waar betaald parkeren reeds is ingevoerd) te weren.

  Beantwoorden
  • 14 oktober 2015 om 16:57
   Permalink

   Helemaal mee eens. Ik heb gisteren foto’s van de straat gemaakt, inclusief van de auto’s waarvan de eigenaren vinden dat ze die op de stoep kunnen achterlaten. Nu nog het juiste politieke aanspreekpunt vinden. Sta uiteraard open voor gezamenlijke actie.

   Beantwoorden

Geef een reactie