Entree Beethovenlaan

entree beethoven“De twee bossages bij deze entree zijn, zoals in de rest van het park, behoorlijk uit de kluiten gegroeid. Enkele flinke Taxussen zorgen ervoor dat de rest van de beplanting het lastig heeft. Door hier te dunnen en te verwijderen, ontstaat weer lucht en ruimte om beplanting te vernieuwen, zodat een markante entreepartij ontstaat. De formele symmetrische inrichting van deze parkentree wordt in de nieuwe situatie versterkt. De beplanting wordt diverser en kleurrijker. In elke bossage blijven bomen en één grote Taxus staan, om massa aan de bossage te geven en symmetrie te behouden. Richting de gazons van het park loopt de beplanting in hoogte af. Langs het gebogen pad komt een bies van lage sierheesters. Aan de andere zijden zoomt een Taxushaag de bossage af.
Centraal, in het verlengde van de Beethovenlaan, komt een plantvak van met een mix van sierheesters. Ook in het oorspronkelijke ontwerp was hier sierbeplanting. Langs de haag komt een rij nieuwe Prunussen, met daaronder klassieke parkbankjes. De beuk midden voor het kunstwerk wordt, zo mogelijk, verplant naar een andere plek in het park.”

3 gedachten over “Entree Beethovenlaan

 • Erik Jan de Wilde
  24 mei 2017 om 15:38
  Permalink

  Monique: Voorzover ik begrijp komt er nog een laag hekje in het gras aan de straatkant om parkeren daar te verhinderen. Dat wordt straks moeilijker. en Ton: er komen ingangen voor rolstoelen, het pad is van leem gemaakt zodat dat ook makkelijker rolt. En met vuilnisbakken is de gemeente bezig. De stichting heeft hierover vragen gesteld aan de gemeente. De gemeente komt met een voorstel voor de plaatsing van nieuwe (grote) bakken, vermoedelijk aan de randen van het park.

  Beantwoorden
 • 19 mei 2017 om 09:31
  Permalink

  Entree park ziet er erg breed uit: dacht eerst dat er een snelweg door het park kwam.
  Ook graag een barriere tegen parkeren aan de parkrand dat is n.l. Geen gezicht.

  Beantwoorden
 • 10 mei 2017 om 16:34
  Permalink

  Ziet er mooi uit , complimenten; maar even wat praktische vragen/opmerkingen,t.w.;

  1) Stoepen s.v.p. zo hoog mogelijk zodat het doorfietsen naar/vanuit het Park ontmoedigd wordt .

  2)Moet er een voorziening komen voor rolstoelen? Indien ja ; zo ver mogelijk verwijderd van deze entree want anders fietsen ze nog gewoon door !

  3) Hoe staat het met het zwerfafval; dit zal fors toenemen nu er geen afvalbakken meer in het park staan ?

  Tot zover weer even, doe er uw voordeel mee.

  MVG,

  Beantwoorden

Geef een reactie