Voorterrein dierenweide

new-9

“Een wens is om het contact met de herten in de dierenweide te vergoten. Stichting Park Oog in Al, die de dieren en de dierenweide onderhoudt, wil daarnaast graag mensen uitnodigen en informeren over de herten en de natuur in het algemeen. Gedacht wordt aan het verplaatsen van hekwerken, zodat er een prettiger voorruimte is naast het fietspad om de herten te zien eten en drinken. Het voetpad tussen deze voorruimte en de Beethovenlaan wordt veel gebruikt door fietsers. Door herinrichting van de voorruimte en de entree Beethovenlaan neemt hinder van fietsers op het voetpad hopelijk af. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het mogelijk om ter hoogte van de voorruimte bij de hertenweide een fietssluis te plaatsen.

Daarnaast zou de Stichting het beheer-erf graag willen herinrichten, zodat het meer geschikt is om geïnteresseerden en schoolkinderen te ontvangen. De hekken tussen het erf en de dierenweide zouden wellicht kunnen worden vervangen door lagere hekken, zodat op het erf het contact met de dieren optimaal is.

Hertenweide
De hertenweide blijft een centrale, open plek. Wellicht kan hier, op termijn, een (gras)pad langs komen of door komen. Ook kan worden overwogen om (in zichtlijnen) lagere hekken toe te passen. De schuilhut die midden op het veld staat, zou kunnen worden verplaatst naar een minder prominente plek, zodat de ruimtelijkheid van het open veld wordt versterkt.”

2 gedachten over “Voorterrein dierenweide

Geef een reactie