Het nieuwe park

klik op de kaart om deze in hoge resolutie te bekijken
klik op de kaart om deze in hoge resolutie te bekijken

Het herstel- en beheersplan (zie hier voor de kaart en hier het plan) bevat naast veel overwegingen ook een aantal concrete veranderingen en verbeteringen. Deze worden op deze pagina’s toegelicht. U kunt ook een reactie geven onderaan elk plan. De eerste 5 plannen zijn reeds in ontwikkeling of uitvoering.

Voor het bepalen van een toekomstvisie van Park Oog in Al is juist het verleden belangrijk. Park Oog in Al heeft de status van gemeentelijk monument en cultuurhistorie is één van de belangrijkste waarden van het park. Het oorspronkelijke ontwerp vormt een duidelijke leidraad voor hoe om te gaan met het park. Er zijn gegevens beschikbaar van het ontwerp zoals dat rond 1921 is aangelegd. Een ontwerptekening en oude (lucht)foto’s bieden veel informatie.
Echter, Park Oog in Al is niet alleen cultuurhistorie. Ook ecologie, rust, diversiteit van gebruik en diversiteit van beplanting zijn belangrijke thema’s die zeer gewaardeerd worden door de bewoners en bezoekers. Het park wordt dan ook niet gereconstrueerd in zijn oorspronkelijke vorm. Wel wordt geprobeerd een aantal oorspronkelijke kwaliteiten te combineren met de wensen van nu, zodat het park ook in de toekomst ruimte biedt voor de diversiteit aan gebruik, ecologie en rust en een uitnodigende groene ruimte blijft.
Dit toekomstbeeld is een uitwerking van het advies zoals dat door de bewoners en de adviesgroep Park Oog in Al (10 feb 2014) is opgesteld. De voorstellen dragen bij aan de eenheid en identiteit van Park Oog in Al. Resultaat is een toekomstbestendig, ruimtelijk samenhangend park, met een heldere structuur. Sommige voorstellen betreffen de korte termijn, sommige de lange termijn.

Lees verder:

* in uitvoering of ontwerpfase

Eén gedachte over “Het nieuwe park

  • 19 juli 2023 om 14:05
    Permalink

    Beste,
    Ik heb vanmiddag 2 keer een euro in de brokjes automaat gedaan, zodat mijn zoontje de hertjes wat brokjes kon geven. Maar de automaat doet het echt niet. Beetje teleurstellend! Blijkbaar hebben meer mensen er last van omdat er defect staat op de automaat, maar ik heb de instructies gevolgd op het memo bord, en nog werkt het niet! Misschien toch een andere automaat aanschaffen?

    Beantwoorden

Geef een reactie