Bomen online

De gemeente heeft veel Utrechtse bomen, ook in Park Oog in Al, in kaart gebracht. Ze zijn te vinden op de bomengids. Type hier vervolgens Park Oog in Al in bij het zoekveld en er verschijnt een interactieve kaart met de bomen in ons park.

bomenkaartWat wetenswaardigheden: Er staan 286 bomen geregistreerd, de meest voorkomende zijn de zomereik (Quercus Robur) en de rode beuk (Fagus sylvatica ‘Purpurea’). Maar eigenlijk staan alle soorten bomen in het park, zoals de bekende eik, beuk, berk, iep, plataan, linde, acacia, meidoorn, notenboom, els, treurwilg, den, es, kers, goudenregen, linde, magnolia, vleugelnoot, en paardenkastanje. Maar wie kent de moerascipres, de Amerikaanse tulpenboom, de venijnboom, de pavia, geelhout, de Katsuraboom, de Spaanse aak of de doodsbeenderenboom?

De meeste bomen zijn in de tweede helft van de 20e eeuw geplant, maar er staan ook 14 bomen uit de 19e eeuw. De oudste boom stamt uit 1810 en is een Honingboom (Sophora Japonica). Hij staat in de buurt van de kromming van de Everard Meijsterlaan.

De Bomenstichting beheert het landelijk register van monumentale bomen in Nederland. De hele houtopstand van Park Oog in Al is door opname in dit register monumentaal verklaard, waarbij de honingboom afzonderlijk is vermeld.

 

Geef een reactie