Onderhoud paden

Onderhoud paden

Het zal niemand ontgaan zijn dat de paden in het park er de afgelopen periode weer slecht bij lagen. Wij constateren al langer een achteruitgang. De paden worden door een toenemend aantal parkbezoekers gebruikt en het onderhoud blijft daarbij achter. Om een verdere achteruitgang tegen te gaan is een inhaalslag nodig. Daarbij zijn de kwaliteitscriteria voor de paden zoals verwoord in het Herstel- en beheerplan van juli 2015 leidend. Ons park is een gemeentelijk monument en daar past geen achterstallig onderhoud bij.

In het verleden hebben wij meerdere keren met de gemeente over de situatie van de paden gesproken. Structureel goed onderhoud bleek telkens moeizaam te organiseren. En helaas is het van een integrale aanpak om tot verbetering te komen tot op heden niet gekomen. Daar lijkt nu verandering in te komen. Tijdens onze parkontmoeting met de gemeente van 17 april j.l. informeerde de gemeente ons dat met de huisaannemer over een integraal herstel van de paden is gesproken. Inmiddels zijn er offertes voor het opknappen van de paden opgevraagd. De gemeente heeft ons als sparringpartner gevraagd. Daar gaan wij natuurlijk graag op in. Enige voorzichtigheid is nog wel op zijn plaats. Er is nog geen definitief budget voor het herstel van de paden gevonden. Maar daar wordt aan gewerkt en de intentie tot verbetering van de situatie is er in elk geval. Wij houden jullie op de hoogte.

9 maart: Frühlingserwachen

Jaaaa! het is weer voorjaar!
Er zal flink wat gesnoeid worden, we gaan de perken zomerklaar maken, de oude winterresten weghalen, de dierenweide weer eens opruimen, en natuurlijk valt er in het park ook weer genoeg op te prikken, dat soort dingen. Altijd wat te doen daar.
Onderwijl kunnen we naar de vogelzang luisteren, die dan al krachtig aanwezig is, de ooievaar(s) bewonderen op hun nest (gisteren gearriveerd!), en de kikkers zullen druk bezig zijn met hun baltsrituelen!
we beginnen weer om 9 uur met koffie en dan duiken we om half 10 het park in.
Ger en kompanen doen de entertainment!

13 oktober: Herfstsonate 2023!

 

Na een groeizame zomer is het weer tijd om het al te uitbundige weer in harmonie te brengen door te snoeien en te wieden. Daarnaast kunnen we ook aandacht geven aan het altijd nodige opruimen en schoonhouden van het park.

Op zaterdagochtend 14 oktober is het weer zover en zal er weer een Snoeidag plaatsvinden. Om 9 uur drinken we eerst koffie samen en dan gaan we er weer op uit.

Om 9 uur staat de koffie klaar en half 10 gaan we van start. Ingang dierenweide Park Oog in Al.

Iedereen is welkom!

18 maart: Landelijke Opschoondag

Op zaterdag 18 maart is het Landelijke Opschoondag. Natuurlijk doet Park Oog in Al daaraan mee met een eigen voorjaarsschoonmaak: zwerfvuil opruimen uit het park én het water deze keer, want BuurtBoot sluit zich aan! 

Kom een ochtendje helpen voor een nóg groener, schoner en mooier park. Met twee uurtjes gezamenlijk de handen uit de mouwen steken, komen we een heel eind. 

Van 9.30 uur tot 11.30 uur. Aanmelden hoeft niet: verzamelen bij de hertenweide. Vanaf 9 uur staan koffie en limonade klaar. 

Grijpers, werkhandschoenen, vuilniszakken én buurtbootjes zijn voorhanden voor een succesvolle schoonmaakactie. Sluit je aan met het hele gezin – en schoon op, dat park!