Bunkerheuvel en entree Dierenweide op de schop

Op de bijeenkomst van 31 oktober jongstleden werden de nieuwe plannen gepresenteerd voor opleuking van de bunkerheuvel en herinrichting van het voorplein van de dierenweide. Ook dat heeft even geduurd, het plan ervoor was er al in juli 2015 (!).

Op de bunkerheuvel wordt wat groen gesnoeid om wat meer mogelijkheden voor wandelen en spelen te maken. Er komen wat avontuurlijke speelobjecten: stenen om het watertje over te kunnen en een boomstambrug. Aan de vijverkant wordt plaats gemaakt voor een zitplek met wat traptreden naar boven. De bunker zelf, die beter zichtbaar wordt, heeft nog geen nieuwe bestemming. De gemeente staat open voor initiatieven.

impressie van het nieuwe pleintje van de dierenweide

De omgeving rond de entree van de dierenweide gaat drastisch veranderen. Het hek wat er nu staat (bij de voederplek van de herten) wordt een flink stuk opgeschoven op de dierenweide, waardoor mensen aan de vijver kunnen zitten en dichter bij de herten kunnen zitten. De schuur wordt afgebroken en gedeeltelijk opnieuw opgebouwd aan het schoolgebouwtje vast. Daardoor komt er veel meer zicht op “de mooiste plek in het park”. Het pleintje zelf gaat zo vaak mogelijk overdag open en wordt ingericht met bankjes en een zitkuiltje dat het ook geschikt maakt voor schoolklassen die een lesje buiten krijgen. Op het voetpad richting Beethovenlaan wordt het fietsen ontmoedigd: er komt een fietssluisje en het asfalt wordt bedekt met grint.

impressie van de nieuwe entree dierenweide

tekening van de nieuwe situatie

Geef een reactie