Park vuurwerkvrije zone

De gemeente heeft alle dierenweides in Utrecht aangewezen als vuurwerkvrije zone. Er zullen borden worden geplaatst om dit duidelijk te maken. Vuurwerk mag op oudjaar worden afgestoken tussen 18 uur ‘s avonds en 2 uur ‘s nachts.

Het is elk jaar vrij knallend in het park op Oudejaarsdag; al voor de toegestane tijd wordt er vuurwerk afgestoken door jongeren. Met het instellen van de zone wordt verwacht de rust, ook voor de dieren, te bewaren.

De politie, bij monde van de voorzitter van de politievakbond ACP Gerrit van de Kamp, betwijfelt de effectiviteit van de maatregel in Binnenlands Bestuur: ‘Zonder handhavingsplan ben je bezig met window dressing’. Volgens de Volkskrant zal er in Utrecht wel worden gehandhaafd.

foto: Leon Mennens

30 juni: snoeien en schoonmaken!

Het groeit weer alle kanten op. Tijd voor een snoei- en schoonmaakochtend…

Het hek staat open, de koffie staat klaar, bij de ingang van de dierenweide. Koffie vanaf 9 uur, aan de slag om half 10.

Zoals gebruikelijk pakken we struiken en planten aan die teveel of te groot zijn en maken we daarmee plaats voor nieuwe. Maar je kunt ook met een vuilniszak door het park lopen, altijd prijs!

 

Park onder parkeervergunningbeleid?

Vanaf 1 oktober 2018 is er betaald parkeren in Mozartlaan en omgeving, van maandag tot en met vrijdag van 6.00 uur tot 11.00 uur.

De gemeente heeft een internetpeiling gehouden waaruit bleek dat een meerderheid van de bewoners voor invoering van betaald parkeren was. In het wijkbericht (zie hier voor meer informatie) stond een plaatje met het gebied waarvoor dit vergunningbeleid ingaat. Het park staat daar duidelijk in vermeld. De maatregel moet de parkeerdruk terugdringen in het hele gebied.

Daardoor lijkt het wel alsof parkeren in het park straks middels een vergunning gewoon mogelijk is. Dat is opmerkelijk, omdat in het vastgestelde beheerplan nog gesteld wordt dat ‘Onderzocht moet worden wat met het parkeren en de autobereikbaarheid moet gebeuren’. In bijeenkomsten sindsdien is meerdere malen aangegeven en overeengekomen met de gemeente dat de toegankelijkheid door auto’s van het park te willen beperken: (teveel) auto’s horen niet in het park, helemaal niet als onderdeel van woon-werkverkeer.

Dit geeft de noodzaak aan om snel helderheid te krijgen over de maatregelen die de gemeente wil treffen met betrekking tot parkeren in het park.