Cultuurhistorische analyse van het park

vooraf

Bettina van Santen
Bettina van Santen

Deze analyse van de cultuurhistorische geschiedenis van het park werd uitgevoerd in opdracht van en door de gemeente Utrecht, door Bettina van Santen, adviseur Architectuurhistorie in februari 2012.

 

Klik rechts op de diverse links om naar de verschillende hoofdstukken te gaan. Het document is hier ook als pdf te downloaden.

4 gedachten over “Cultuurhistorische analyse van het park

 • 9 april 2014 om 16:52
  Permalink

  Dag webmaster, Ik kan geen e-mail adres vinden dus dan maar zo. Ik vroeg mij af waar de afgebeelde kaart van rond 1900 precies vandaan komt? Mooie kaart en wil hem graag ook gebruiken. Groet, Gideon

  Beantwoorden
  • 15 juni 2015 om 17:18
   Permalink

   Beste Gideon, de kaart is afkomstig uit het Utrechts Archief en daar (tegen geringe vergoeding) digitaal op te vragen. Dit is ook de plankaart die wij als gemeente voor dit project hanteren. (Rob Hendriks, opdrachtgever namens gemeente Utrecht).

   Beantwoorden
 • 18 januari 2014 om 21:16
  Permalink

  In mijn jeugd veel meegemaakt in het park. Eind jaren 90 wekelijks meegelopen met een meneer die over de grasvelden met zijn metaaldetector zocht naar “dubbeltjes kwartjes”. Veelal kwamen er andere spullen tevoorschijn waar ik getuigen van heb mogen zijn.
  Sleutelbossen, zakmessen, geld. Maar wat mij het meest is bijgebleven is het metalen doosje met 6 patronen bij de wilg tegenover Mozartlaan 5.

  Beantwoorden
 • 24 november 2013 om 14:24
  Permalink

  In 1978 ben ik in Oog in Al komen wonen, we hadden een kind van vier jaar en de tweede was op komst. Er was toen al een speelplek voor kleine kinderen aan de noordzijde van het park, ik heb er ook foto’s van. Er was een zandbak, net als nu, in de zandbak stonden een paar boomstammen van verschillende hoogte waar kinderen vanaf konden springen. In de dierenwei stond iets dergelijks voor de geitjes. Om de zandbak heen stonden houten bankjes. Andere speeltoestellen waren er niet.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *