Stichting Park Oog in Al

De Stichting Park Oog in Al werd in januari 2013 opgericht. Er is momenteel een bestuur bestaande uit vijf personen.

Ivar Hoekstra, voorzitter
Arend van Rooden, secretaris
Evelien van Veen, penningmeester
Ger van de Ven, bestuurslid, coördinator snoeidagen en groenbeheer
Erik Jan de Wilde, bestuurslid, coördinator vrijwilligers dierenweide

ze zijn allen bereikbaar op het emailadres info@parkooginal.nl

Adresgegevens:

Stichting Park Oog in Al
Beethovenlaan 10 Bis A
3533 ET Utrecht
 

De doelstelling van de stichting is als volgt in de oprichtingsakte opgenomen:

 1. Het instandhouden en bevorderen van de monumentale, culturele, landschappelijke en ecologische waarde van Park Oog in Al te Utrecht, waaronder de dierenweide;
 2. Het bevorderen van een verantwoord en optimaal beheer en gebruik van alle in Park Oog in Al en omgeving-bepalende groenzones aanwezige flora en fauna, met name bezien in het licht van de monumentale, culturele, landschappelijke en ecologische waarde van genoemd gebied;
 3. Het behartigen in de ruimste zin van de belangen van de bewoners, omwonenden en andere belanghebbenden, op het gebied van woon- en leefomstandigheden in de omgeving van Park Oog in Al ;
 4. Het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

9 gedachten over “Stichting Park Oog in Al

 • 25 juni 2024 om 17:23
  Permalink

  Beste Stichting Park Oog in Al,
  Wat verschrikkelijk om te horen dat er bezuinigingen zijn op de dierenweide van Park Oog in Al.
  Ik zou mezelf even voorstellen, ik heet Sasha Rammelt en ik ben student Journalistiek aan de Hogeschool in Utrecht. Voor de SVJ-media site van mijn studie maak ik een nieuwsreportage over de bezuinigingen op de dierenweides in Utrecht die vanaf 2026 ingaan. Tijdens deze korte reportage wil ik ingaan op het maatschappelijke belang van de dierenweide voor de buurt Park Oog in Al. Daarnaast geloof ik dat een dierenweide een groot educatief belang heeft voor de kinderen in de buurt. Ik zou voor mijn reportage heel graag iemand van het bestuur van jullie stichting willen spreken. En een medewerker die op dat moment werkt. Graag zou ik willen langskomen voor zondag als dat mogelijk is? Ik hoor graag van u.
  Mijn contactgegevens zijn: 0614117147.
  Dus bel gerust als u vragen heeft!
  Met vriendelijke groeten,
  Sasha Rammelt
  Student Journalistiek.

  Beantwoorden
 • 1 augustus 2023 om 17:25
  Permalink

  Biedt dit park ook een mogelijkheid om te schuilen voor de regen? Bijvoorbeeld een pergola of iets dergelijks?

  Beantwoorden
 • 28 augustus 2019 om 20:25
  Permalink

  Beste mensen, ik loop heel veel door het park en geniet daar erg van; de laatste maanden is er een storend hek geplaatst om de helft van de grote vijver, wat is hier de reden van en hoe lang blijft het nog staan? Ik hoor graag van u, mvg, Ellen.

  Beantwoorden
  • Erik Jan de Wilde
   10 september 2019 om 23:11
   Permalink

   Ha Ellen,

   de gemeente heeft dit geplaatst omdat de rand van de vijver volgens hen onveilig is en omdat ze kennelijk geen manier kunnen vinden het wel veilig te maken. Schitterend staaltje onmacht.

   Beantwoorden
 • 2 februari 2019 om 14:11
  Permalink

  Geacht Bestuur,

  Wij zijn een groep studenten aan de Universiteit Utrecht en samen met MOVE organiseren wij een project gericht op het thema natuur en milieu in het park Oog in Al. Dit doen wij samen met een basisschoolklas van de Johan de Wit school. Wij hebben meerdere keren geprobeerd om in contact te komen met jullie, echter is dit nog niet gelukt. Vandaar dat we het via deze manier proberen.

  Graag zouden wij meer over dit project willen vertellen en hoe jullie wellicht hier ook een rol in kunnen spelen.
  Mijn mailadres is t.hertsenberg@students.uu.nl. Gelieve hier een mail naartoe te sturen zodat we verder via de mail of telefoon contact kunnen hebben. Ik vertel jullie namelijk graag meer over ons project!

  Met vriendelijke groet,

  Tim Hertsenberg

  Beantwoorden
 • 11 december 2018 om 10:45
  Permalink

  Ik heb geen reactie. Slechts een zorg en vraag die ik graag deel: wat is er gebeurd met een van de vier vier witte huisgansen? Al jaren zijn de twee koppels (voor mij) een rustgevende constante factor. Nu mis ik er een al een paar weken (zag van de zomer dat een gans vaak wat treuzelend achter liep op de ‘groep’ ). Ik ben verdrietig/maak me zorgen. Ik hoor graag meer over de vermissing! Alvast dank!

  Beantwoorden
  • Erik Jan de Wilde
   11 december 2018 om 21:46
   Permalink

   Ha Anne,
   De ganzen zijn niet echt onze huisganzen; ze zijn ook niet gekortwiekt, net als de pauwen. Wij verzorgen ze niet, wel hertjes, kippen en pauwen. Een paar jaar terug waren er teveel ganzen, toen is er actief voor gezorgd dat zij zich niet konden voortplanten, en werd de populatie weer kleiner.
   Het kan goed zijn dat er één is weggevlogen. Aan de andere kant was er een maand geleden een dierenambulance in het Park en merkte iemand anders al op dat er daarna een gans ontbrak… Dus het kan ook zijn dat een gans gewoon is overleden.
   Volgens mij moeten we komend voorjaar de ganzennesten even ontzien om weer wat nieuwe aanwas te krijgen. Ondertussen hoop ik dat je ook andere rustgevende elementen erbij kunt vinden. Rust is een belangrijke kernwaarde van ons park voor veel mensen.
   Dank voor je vraag!

   Beantwoorden
 • 23 september 2015 om 08:23
  Permalink

  Hoe is de situatie van de sanering en monitoring van ernstige bodemverontreiniging onder Park Oog in Al.
  Zoals bekend is er – in een van de eerste publieke hoorzittingen over de plannen –
  door een wethouder bevestigd dat er sprake is van al dan niet stabiele en/of ernstige bodemverontreiniging aan de parkzijde van Meyster’s Buiten en dat deze verontreiniging in de gaten zou worden gehouden o.a. door peilbuizen te plaatsen.(monitoring).
  Mijn vragen:zijn de volgende.
  (1) waarom wordt er in het rapport daaraan weinig tot geen aandacht geschonken..
  (2) welke resultaten heeft de monitoring laten zien?
  (3) welke invloed heeft de verontreiniging op bomengroei waterkwaliteit etc.
  Met vriendelijke groeten,
  Marcel Bruins,
  Goethelaan 42, 3533 VS Utrecht. Tel. 030-2932931

  Beantwoorden

Geef een reactie