Voorplein dierenweide: de meest gestelde vragen

Bijna een jaar geleden kondigden we aan dat de aanpak van het voorplein aanstaande was. Welnu, bezoekers hebben al kunnen zien dat er van alles gaande is: ineens kunnen mensen dichterbij de hertjes komen, is er een betonnen bak geplaatst naast het schoolgebouwtje en een ovalen uitsparing gemaakt in het nieuwe straatwerk.

De meest gestelde vragen hierover:

hebben de herten nog genoeg ruimte?

Ook met de nieuwe indeling is de dierenweide berekend op max 20 herten; Het zijn er nu achttien. We houden de hertengroep in stand door af en toe een bok bij te plaatsen en af en toe herten naar een andere bestemming te helpen. Dat blijven we doen.

blijft het voorplein zo open?

Het voorplein wordt straks, net als voorheen, af te sluiten met een nieuw hek. Ook komt er een afrastering tussen het kleine huisje en het nieuw geplaatste dierenweidehek. Het nieuwe hek langs het fietspad (de toegang) gaat overdag open en ‘s avonds dicht.

wat is dat ovaal?

Zie ook de tekening in dit bericht. Het wordt een stuk met plantjes en daarbinnen een verlaagde cirkel van grint.

waar is de schuur gebleven?

Die is afgebroken. Sommige delen worden opnieuw benut voor een ombouw voor de bijenkasten. Aan het schoolgebouwtje wordt een stuk gebouwd om de functionaliteit van de schuur over te nemen. Daarmee kan vanwege vergunningsperikelen pas in december begonnen worden.

hoezo die containers?

Daarin en omheen staat nu wat er in het schuurtje stond. Gereedschap en het voer voor de hertjes en kippen en pauwen. De vrijwilligers maken hier tijdelijk gebruik van. Zodra de nieuwe aanbouw er is, gaan de containers weer weg.

waarom die betonnen bak?

Die is geplaatst om straks groenafval uit het park te kunnen verzamelen.

wat gebeurt er bij het keramiekgebouwtje?

De bestrating en inrichting daar vormen één plan met het voorplein dierenweide. Maar er is asbest gevonden onder de grond en dat vertraagt de uitvoering.

wanneer is het klaar?

laten we voorzichtig zijn: voorjaar 2021.

Meer vragen?

stel ze hieronder!

 

 

 

 

6 gedachten over “Voorplein dierenweide: de meest gestelde vragen

 • 30 oktober 2021 om 13:10
  Permalink

  In aansluiting op Monique: wat is de bedoeling van de betonnen ronde bak gevuld met grint op het voorplein bij de dierenweide?

  Beantwoorden
 • 2 mei 2021 om 13:21
  Permalink

  Zou graag willen weten waarom er een hek is geplaatst tussen de twee toegangen naar de dierenweide. Je kunt nu niet doorlopen als je de meest linkse toegang hebt gekozen, maar moet terug, over het pad en dan de tweede toegang rechts nemen. Wat is d gedachte hierachter?

  Beantwoorden
  • Erik Jan de Wilde
   30 juni 2021 om 09:46
   Permalink

   Volgens mij bedoel je het hek dat haaks staat op het hek van de dierenweide. Daar moet nog een poort in komen. Het voorplein van de dierenweide moet namelijk nog wel af kunnen worden gesloten. We hebben dit al aangeklaart bij de uitvoerders van de verbouwing en de gemeente, staat dus op het lijstje.

   Beantwoorden
 • 19 november 2020 om 09:15
  Permalink

  Ik ben benieuwd wat er met het keramiekatelier gaat gebeuren. Kan dat niet een natuureducatiegebouwtje worden? Zowel voor de buurt als voor scholen? Migraine hellen

  Beantwoorden
  • 19 november 2020 om 10:11
   Permalink

   Ha Hellen, dat natuureducatiegebouwtje staat er al! Op het voorplein (rechts), met daarop het bordje ‘de Domiduif’. De Dominicusschool mag het sinds een aantal jaar geleden, toen de duivenvereniging vertrok, voor die bestemming gebruiken. (inmiddels wordt het ook voor andere zaken gebruikt). En volgens mij is er geen plan om het keramiekatelier een andere bestemming te geven.

   Beantwoorden
 • 24 oktober 2020 om 14:04
  Permalink

  Jammer dat de dierenwiede verkleind is. Het is mij niet duidelijk waarom dat zo moest.
  Is er ook mee rekening gehouden dat er lieden zijn die het niet goed menen met dieren? Er worden -ook in Utrecht – dieren mishandeld die buiten staan.
  Daarnaast viel het mij op dat wederom voor verstening is gekozen. Dit is niet milieuvriedelijk en toekomstbestendig (klimaat in de stad wordt grotendeels bepaald door de verstening).

  Beantwoorden

Geef een reactie