Renovatie voorplein dierenweide dit voorjaar

We wachten er al een behoorlijke tijd op maar dit voorjaar lijkt het echt te gaan gebeuren! De gemeente gaat aan de slag met het volgende deelproject van het beheer- en herstelplan: het voorplein van de dierenweide.

Na de niet altijd vlekkeloos verlopen aanpassingen aan de ingangen bij Cereol en Beethovenlaan / Mozartlaan hebben we als Stichting geprobeerd nauwer betrokken te zijn bij de planning en straks de uitvoering van de aanpassingen door de gemeente. Dit heeft er onder andere in geresulteerd dat niet alleen het voorplein zelf maar ook het hele gebied er om heen nu mee is genomen in het plan. Zo ontstaat er hopelijk meer één geheel en kunnen materialen beter hergebruikt worden.

Wat gaat er gebeuren?
Het huidige voorplein bij de dierenweide wordt opgeknapt. Van het afgesloten terrein dat het nu is, wordt een verblijfsplek gemaakt die (overdag) publiek toegankelijk is met meer ruimte om dicht bij de dieren te komen en een plek waar (educatieve) activiteiten plaats kunnen vinden. De materiaal- en voeropslag schuur wordt verplaatst en waar nu de voerbakken van de herten staan gaat het hek een stuk naar achter zodat daar een nieuw stukje publiek toegankelijk park kan ontstaan en je makkelijker bij een groter deel van de dierenweide kunt komen. Zelf gaan we ook aan de slag met de inrichting van de dierenweide. Zo zijn bijvoorbeeld de kippenhokken aan de beurt voor onderhoud, onderzoeken we de mogelijkheid om meer/andere dieren te huisvesten (bijvoorbeeld ooievaars) en zal er ook dichter bij het hek een plek voor hooi komen.

Nieuw toegevoegd aan het deelproject is een opknapbeurt van het stuk park tussen het landhuis en het keramiek atelier. Daar zal meer ruimte voor groen worden gemaakt en zal aan de huidige karakteristieke beplanting, zoals de rododendrons voor het landhuis, achterstallig onderhoud worden gepleegd. Ook worden zo de verschillende delen park (zoals ook het stukje met de bankjes bij de grote kastanje voor de huidige voederplek) beter met elkaar verbonden.  

 

 

Geef een reactie