Bijzondere boom in Park Oog in Al gezocht!

Ik heb een vraagje aan de bezoekers van deze site: Wat is volgens jou de oudste, mooiste of meest bijzondere boom van Park Oog in Al?

Waarom wil ik dat weten? Op een vakantie in Normandië zag ik een oude boom. Ze stond zelfs op de officiële Michelin wegenkaart als ‘andere bezienswaardigheid’ aangegeven! Ik vroeg me af waarom ik nog nooit een boom op een Nederlandse kaart van de ANWB heb gezien. Hebben wij geen oude bomen? Hebben we geen interesse in bomen? Natuurlijk wel. Maar wanneer we niet weten waar ze staan en wie ze zijn, kunnen bomen ook geen reputatie als bezienswaardigheid opbouwen.

Daarom heb ik het plan opgevat om bomen een gezicht te gaan geven. Als bewoner van Oog in Al lijkt het mij leuk (en praktisch) om dicht bij huis te beginnen. Ken jij een bijzondere boom in Park Oog in Al? Reageer op dit bericht en vermeld naam, lokatie en bijzonderheden van de boom. Voor de meest bijzondere boom (of bomen) zal ik een Facebookpagina oprichten. Hierop wil ik van alles over de boom (of bomen) gaan verzamelen en wijkbewoners kunnen me daarbij helpen. Foto’s, wetenswaardigheden, tekeningen, verhalen, anekdotes, gedichten. Wat maakt de boom allemaal mee? Wie wonen er in de boom?

Met het verzamelde materiaal wil ik iets gaan maken. Wat het gaat worden? Geen idee! Een boekje, een kunstwerk, een poster, een ansichtkaart, een bordje bij de boom? Misschien komen jullie met zoveel mooie boomsuggesties dat ik niet kan kiezen en wordt het een wandelroute langs bijzondere bomen van Oog in Al…

Ik zie jullie suggesties graag tegemoet,
Birgit van Diemen (Grafisch ontwerper en bewoner van Oog in Al).

 

4 gedachten over “Bijzondere boom in Park Oog in Al gezocht!

 • 29 september 2012 om 16:04
  Permalink

  afbeelding onze boom
  Of dit de mooiste boom is weet ik niet. Wel is het de allerbomigste boom van het park. Hij/zij doet het werk iedere dag vol overgave. Er wordt veel onder geschuild, in geklommen, tegen gebuut, onder gestraatfeest en in de winter is het een geliefde pleisterplaats voor sneeuwpoppen. Soms hangen er zelfs acrobaten in. En vooral: elke dag zorgt hij voor het mooiste uitzicht in Oog in Al. Tegenover nummer 24 staat deze enorme esdoorn. Zoals je ziet, zelfs in de herfst is-ie mooi.

  Beantwoorden
 • 29 september 2012 om 11:44
  Permalink

  @Birgit: Leuk initiatief!

  Zelf ben ik dol op de soort van sequoia die langs het water staat. Als je vanuit de Beethovenlaan loopt en naar de bibliotheek gaat, staat deze boom aan de linkerkant. De boom doet mij altijd denken aan een reis door Californië en het besef van nietigheid van mens dat je hebt als je naast een duizendjarige boom staat. Het maakt alles zo fijn relatief.

  Ook staat er aan de andere kant van het park een boom die middenin de zomer bloemen geeft die op tulpen lijken. Voor mij het ultieme zomermoment.

  Groet,
  Jenneke

  Beantwoorden
  • Birgit
   1 oktober 2012 om 12:36
   Permalink

   Heel herkenbaar. En twee heel verschillende bomen, zo te lezen. Ik kan me voorstellen dat ze tot twee duidelijk verschillende soorten associaties gaan leiden. Interessant! Ik ga ze opzoeken. Birgit.

   Beantwoorden

Geef een reactie