de Bunker toen

de Bunker in Park Oog in Al, 1946; E. Miedema (fotograaf), Het Utrechts Archief

Ergens onder die lelijke molshoop, door de struikjes bij het bruggetje, moet je nog bij deze bijzondere bunker kunnen komen. Vermomd als huisje. Een monument. In het bestemmingsplan: “Duitse bunker gelegen aan de oostzijde van Park Oog in Al, nabij de vijver. De gewapend betonnen geschutsbunker is van belang als karakteristieke geschutsbunker uit de Tweede Wereldoorlog, gebouwd volgens een speciaal ontwerp voor de Kriegsmarine. Het geschut bestreek het Merwedekanaal. Oorspronkelijk maakte de bunker deel uit van één van de drie verdedigingslinies rond de stad, voornamelijk als bescherming van de commandocentra van de Duitse Kriegsmarine

2 gedachten over “de Bunker toen

 • 25 juli 2021 om 19:40
  Permalink

  Vermoedelijk wordt bedoeld de bunker op de hoek J. Haydnlaan/Winnubstlaan. Foto’s in Hans Sakkers e.a.: Bunkers van de Duitse Wehrmacht in de stad Utrecht.

  Beantwoorden
 • 15 maart 2016 om 03:46
  Permalink

  er was ok een bunker in oog in al in de petracalaan ongeveer waar nu een kerk staat,als kind hebben we daarin gespeeld. bestaan daar ook fotos van?

  Beantwoorden

Geef een reactie