Geen nieuwe kastanjes?

Wat eerder al bericht werd over onze kastanjes aan de Mozartlaan, is nu opnieuw bevestigd door de gemeente. Na een monitorronde concludeert wethouder Openbare Ruimte Mirjam de Rijk: “Het is voor de stad Utrecht heel zonde dat de kastanjeboom op sommige plekken uit het straatbeeld zal verdwijnen.” Het is nog onduidelijk of er nieuwe bomen geplant worden. Het gemeentebericht is op meerdere manieren te interpreteren:

Er worden in Utrecht voorlopig geen kastanjebomen meer geplant. Wel plant de gemeente voor alle kastanjebomen die worden verwijderd, nieuwe bomen terug. Uitzondering hierop zijn lanen waar rijen kastanjebomen staan.

Lees hier het hele gemeentebericht.

 

2 gedachten over “Geen nieuwe kastanjes?

 • 8 november 2011 om 21:07
  Permalink

  Nu even wat anders. Is het jullie opgevallen dat de gemeente Utrecht hele mooie oude bomen aan het kappen is aan de Lessinglaan? er is bezwaar gemaakt, maar blijkbaar heeft dat niets opgeleverd. Deze bomen waren niet ziek!

  Beantwoorden
 • 31 oktober 2011 om 16:27
  Permalink

  naschrift: Er blijkt wel een mogelijkheid op nieuwe kastanjebomen te zijn. Ik heb schriftelijk een vraag gesteld aan de gemeente hierover. Ik kreeg snel het volgende antwoord:

  Met betrekking tot het planten van nieuwe kastanjebomen, kunnen wij u laten weten dat de gemeente, vanwege een ziekte onder de bestaande kastanjebomen, voorlopige geen nieuwe kastanje bomen meer plant. Voor alle kastanjebomen die de gemeente verwijderd, worden er wel nieuwe bomen geplant. Dit zijn echter geen kastanjebomen vanwege de hierboven genoemde reden.

  De uitzondering hierop geldt voor een laan met alleen maar kastanjebomen. Als hier enkele bomen tussen uit vallen vanwege de bloedingsziekte dan overwegen we om daar aan te sluiten bij de laan door wel weer nieuwe kastanje bomen tussen te zetten.

  Aangezien wij een laan zijn met alleen maar kastanjebomen, zou het zomaar kunnen zijn dat men er nieuwe kastanjes voor in de plaats zet…

  Beantwoorden

Geef een reactie