Uit de oude doos

ter leering ende vermaeck: Oude foto’s van het park en omgeving. Gevonden in het Utrechts Archief, bij Foto ‘t Sticht en bij een oud-bewoner van de Mozartlaan, dhr. Storm van Leeuwen.

3 gedachten over “Uit de oude doos

 • 27 oktober 2011 om 00:24
  Permalink

  Welk een mooie plaatjes. Ik kende de meeste al, vanuit het Utrechtse Archief (ook heel goed te raadplegen via het Internet). Op een van de fotoos ook mijn huidige huis, dus erg leuk om te zien.
  Maar ook het Theehuis in het Park. Als het park dan aangepast/vernieuwd mag gaan worden, dan waarom niet weer een theehuis? De bieb ging toch naar Cereol?
  En op een van de andere fotoos, het Merwedekanaal, zonder woonboten.
  Ach, hoe mooi zou het weer kunnen zijn????
  Kan vernieuwing ook tegelijkertijd herstel zijn? Of kan herstel ook innovatief zijn?
  #Iemand die op die vraag wil reageren?

  Laten we vooral in de aangekondigde “co-creatie” ons gezonde verstand gebruiken.
  Maar van een beetje creatief denken is ook nog nooit iemand doodgegaan.

  Succes aan allen gewenst.

  Marcus

  Beantwoorden
  • Erik Jan de Wilde
   27 oktober 2011 om 18:19
   Permalink

   Zullen we het begrip co-creatie naar de ambtelijke eufemisme-prullebak doen? Maar goed Marcus, je idee over een theehuis lijkt me mooi. Wel snel zijn (iemand) want ik begrijp dat er her en der al plannetjes worden ingediend voor de buitenplaats. Gaat allemaal onderhands vermoed ik.

   En die woonboten weg? bedoel je in of om het park? Ik heb daar zelf geen last van, vind het wel gezellig eigenlijk, en er wonen leuke mensen. En dat lijken me toch ook verworvenheden, die ligplaatsen. Met kadastrale status. Dus dat spoor zul je denk ik dood zien lopen.

   Beantwoorden

Geef een reactie