Ja! Ze mogen blijven!

Onze hertjes hoeven niet weg! Demissionair minister Adema heeft besloten een permanente vrijstelling te verlenen aan houders van damherten en edelherten. Daarmee zijn de gevolgen van niet het voorkomen van deze dieren op de huis- en hobbydierenlijst van de baan en hoeven we onze hertjes niet uit te laten sterven.

De bok was dit najaar wel sowieso aan zijn laatste voortplantingsacties bezig; volgende zomer nemen we afscheid van hem om de groep zuiver te houden en ook de groepsgrootte te beperken; we verwachten immers weer de nodige geboortes volgend jaar. Maar we kunnen de groep als geheel blijven beheren.

We zijn blij met dit nieuws!

 

4 gedachten over “Ja! Ze mogen blijven!

 • 29 april 2024 om 09:22
  Permalink

  Wat mij betreft eigenlijk best jammer. Door langzaamaan op natuurlijke wijze afscheid te nemen van de hertjes kan je daarna -dus op termijn- die hoge hekken wegdoen en dit grote afgesloten stuk grasveld veel mooier en deels toegankelijker inrichten. Nog steeds met dieren, maar dan met lagere hekken en daarnaast een wandelpad, beplanting, bloemenvelden etc. Daar zou het park nog beter van worden wat mij betreft.

  Beantwoorden
 • 16 december 2023 om 14:12
  Permalink

  De champagne opengemaakt hiervoor! En nu nog voor het bokje een goed tehuis zoeken volgend jaar.

  Beantwoorden

Geef een reactie