Pauwen aan de wandel

De drie jonge pauwen zijn sinds kort dus niet meer welkom in het ouderlijk gezin.

Al 3 weken zit moeder pauw weer op haar nest te broeden en dat maakt dat de oudere kuikens op zoek zijn naar een nieuwe plek.

Onze pauwen zijn niet gekortwiekt en kunnen wegvliegen als ze dat willen. En ook terugvliegen; tot dusver zijn ze steeds weer teruggekeerd naar de dierenweide, waarschijnlijk omdat daar ook wat voer op ze wacht. Hun moeder heeft ook al eens de media opgezocht door een tijdje in Lombok te bivakkeren.

Toch is het wat ons betreft niet wenselijk dat de pauwen door de buurt blijven lopen. Daarom zoeken we momenteel naar een andere bestemming (een ander park) voor hen.

Zodra deze gevonden is, zullen we de pauwen even ophokken in afwachting van transport. Maar zolang we nog geen bestemming hebben, laten we ze nog vrij en is het dus nog steeds mogelijk dat u een pauw in uw voortuin of achtertuin tegenkomt.

Wat dan te doen? U hoeft niets te doen, normaal gesproken vinden ze hun weg weer terug naar ons park. Maar ga ze vooral niet vangen en ook niet voeren, omdat dat weer de kans groter maakt dat ze dan blijven rondscharrelen.

En probeer van ze te genieten. Het zijn pareltjes. Lukt dat niet en heeft u echt last van de pauwen, bel ons dan op 030-2270951.

 

 

Geef een reactie