Kannen en kruiken wil festival in Park

Vandaag werd de aanvraag voor een omgevingsvergunning gepubliceerd van het bedrijf Kultlab dat van plan is tijdens het weekend van Hemelvaartsdag een 4-daags festival te organiseren, genaamd Kannen en Kruiken. Kultlab is een organisatie die ook verantwoordelijk is voor evenementen als Lepeltje Lepeltje, Gluren bij de Buren, Struinen in de Tuinen, Into the Woods en Wildeburg.

Ondanks de voorlopige status gaat de aanvrager er van uit dat het festival sowieso doorgaat; zie de berichtgeving op hun website. Vandaag verscheen ook een bericht in het stadsblad (zie bericht rechts). Ook tijdens de gisteren gehouden informatiebijeenkomst lieten de organisatoren daar weinig twijfel over bestaan.

De bijeenkomst in Kantien werd goed bezocht en vooral door in- en omwonenden van het park. Deze bleken vrijwel allemaal tegen het organiseren van het festival op de voorgenomen plek. De organisatoren daarentegen hebben alle vertrouwen in een leuk, probleemloos en schadevrij festival. De omwoners vrezen voor het park en gaven aan dat er (ook in Oog in Al) diverse betere locaties zijn om zoiets te organiseren. Maar weinigen waren tegen het organiseren van zo’n festival op zich.

De gemeente was ook aanwezig en benadrukte dat er nog geen vergunning is afgegeven en dat zij ook het draagvlak in de buurt zal meewegen in de besluitvorming. Alle geopperde praktische problemen (parkeren, parkschade, overlast, onveiligheid, geluid, alcohol, etc.) werden door de organisatoren niet als obstakels gezien. Wel overwegen zij in hun evenementenaanvraag (die nog gedaan moet worden) de bezetting van het park van 7 dagen terug te brengen naar 6 (2 dagen opbouw, 3 dagen festival, 1 dag afbouw).

De Stichting Park Oog in Al, die dankzij de grote vrijwillige inzet weliswaar samen met de gemeente het park onderhoudt en beheert, maar in vergunningskwesties geen beslissende stem heeft, zal reageren door zo snel mogelijk een zienswijze in te dienen op de aanvraag.

7 gedachten over “Kannen en kruiken wil festival in Park

 • 11 maart 2019 om 23:03
  Permalink

  VIER dagen een festival midden in een woonwijk? Wie verzint er zoiets raars? Ik ben bewoner van de wijk en absoluut tegen. Schadelijk voor het park en het geeft overlast voor de buurt: geluidsoverlast, drukte, parkeerproblemen etc. Graag andere locatie voor die Kannen en Kruiken.

  Beantwoorden
 • 11 maart 2019 om 19:20
  Permalink

  Voorheen werd er ook een bierfestival georganiseerd bij de zaagmolen in Lombok. Dat hebben ze nu verplaatst naar de Fabriek (Industrie terrein Lage Weide). Ideale locatie. Woont niemand. En duurt maar 1 dag. Trouwens nog nooit een bierfestival meegemaakt van 4 dagen!! Normaal 1, maximaal 2 dagen.

  Beantwoorden
 • 11 maart 2019 om 16:13
  Permalink

  Bewoners aan/om het park zijn wel belanghebbend denk ik als er een festival wordt georganiseerd dat tot middernacht duurt.
  Met foodtrucks, livebands en bierstands 3 dagen het park bezetten vind ik toch wat raar voor een rijksmonument.

  Beantwoorden
 • 9 maart 2019 om 13:18
  Permalink

  Ik die ook een zienswijze in, ben pertinent tegen.

  Beantwoorden
  • 9 maart 2019 om 14:03
   Permalink

   Weet dat je alleen als belanghebbende een ontvankelijke zienswijze kunt indienen tijdens de omgevingsvergunningaanvraag. Het lijkt me dat de Stichting belanghebbend is, maar van ‘normale bewoners’ vraag ik me dat af. Hou daar rekening mee in de motivatie van je zienswijze.
   Overigens ben ik (normale bewoners van de wijk) ook niet voor zo’n festival in het park. Misschien goeie aanleiding om eens na te denken als stichting waar het park voor staat. Milieu en educatie zou een goeie kunnen zijn, net als versterking natuurwaarden en ecologische diversiteit. Festivals komen daarmee al snel in conflict.

   Beantwoorden
 • 8 maart 2019 om 16:28
  Permalink

  ik ga ook een zienswijze indienen tegen het festival!

  Beantwoorden

Geef een reactie