Park onder parkeervergunningbeleid?

Vanaf 1 oktober 2018 is er betaald parkeren in Mozartlaan en omgeving, van maandag tot en met vrijdag van 6.00 uur tot 11.00 uur.

De gemeente heeft een internetpeiling gehouden waaruit bleek dat een meerderheid van de bewoners voor invoering van betaald parkeren was. In het wijkbericht (zie hier voor meer informatie) stond een plaatje met het gebied waarvoor dit vergunningbeleid ingaat. Het park staat daar duidelijk in vermeld. De maatregel moet de parkeerdruk terugdringen in het hele gebied.

Daardoor lijkt het wel alsof parkeren in het park straks middels een vergunning gewoon mogelijk is. Dat is opmerkelijk, omdat in het vastgestelde beheerplan nog gesteld wordt dat ‘Onderzocht moet worden wat met het parkeren en de autobereikbaarheid moet gebeuren’. In bijeenkomsten sindsdien is meerdere malen aangegeven en overeengekomen met de gemeente dat de toegankelijkheid door auto’s van het park te willen beperken: (teveel) auto’s horen niet in het park, helemaal niet als onderdeel van woon-werkverkeer.

Dit geeft de noodzaak aan om snel helderheid te krijgen over de maatregelen die de gemeente wil treffen met betrekking tot parkeren in het park.

4 gedachten over “Park onder parkeervergunningbeleid?

 • 1 oktober 2018 om 12:49
  Permalink

  ik heb de FlyingBlue kaart gevonden van Erik jan De Wilde in het park.

  Beantwoorden
 • 25 september 2018 om 21:21
  Permalink

  De verkeerssituatie op de Mozartlaan is nu gevaarlijk voor fietsers en voetgangers. Hopelijk gaat dit parkeerbeleid dat oplossen. De Mozartlaan is n.l.te smal voor al die auto’s. Had graag ook een gratis vergunning gehad. Zag in het inkomstenplaatje in het stadsblad dat er winst gemaakt wordt met parkeren.

  Beantwoorden
 • 16 mei 2018 om 17:05
  Permalink

  Alle ja stemmers gefeliciteerd met het behalen van deze mijlpaal!! Volgens D66 gemeenteraadsleden allemaal om de forensen te ontmoedigen hier te parkeren. Had vanuit deze redenatie redelijk geweest de bewoners een gratis vergunning te geven en de bezoekers te laten betalen. Maar integendeel. indien je 2 auto´s nodig hebt voor bijvoorbeeld werk (komt echt nog voor), kan je even 300 euro overmaken. En dat om te beginnen uiteraard. Werken moet lonen, maar dan wel in dit geval voor de gemeente Utrecht.

  Beantwoorden

Geef een reactie