Sportpark Oog in Al?

Een bericht op twitter van bewoner Nanda Wismeijer laat zien dat je niet altijd kunt relaxen in het park. Daarmee stelde ze een kwestie aan de orde die al langer onderwerp van gesprek is: het gebruik door het park van fitnessclubs, bootcamps, evenwichtskunstenaars, zwangerschapsgymmers, yogaclubjes, en andere commerciële sportinitiatieven.

Zeker nu het ‘s avonds weer aangenaam vertoeven is, verdringen de sportinitiatieven zich op de grasvelden in het park. Er wordt op sommige avonden meer gesport in Park Oog in Al dan in sportpark Marco van Basten.

Een online peiling onder een artikel over bootcamps in parken op duic.nl geeft op dit moment aan dat een minderheid van de bezoekers vindt dat er regels moeten komen. Michiel Wijn (van de stichting Wilhelminapark) verwoordt in het artikel op duic.nl ook onze gedachten goed: “Laten we zuinig zijn op onze stadsparken, hun draagkracht is niet onbeperkt.” Onze vraag is: moeten we hier iets mee? Moeten er grenzen of voorwaarden gesteld worden? Of moeten we vooral blij zijn dat het park zo goed gebruikt wordt?

Graag jullie reactie over ons park!

5 gedachten over “Sportpark Oog in Al?

 • 1 juli 2017 om 08:46
  Permalink

  Het park wordt gebruikt als sportveld. Alleen de trainers van al die vele groepen verdienen eraan. Het park krijgt er niks voor terug. Sterker, als er zwerfvuil ligt wordt er in een boog omheen gelopen..
  Ik woon aan t park en regelmatig loop ik rommel op te ruimen. Lijkt me trouwens goede oefening voor de bootcampers maar die zijn druk met autobanden, gewichten en zware touwen..
  Dus ja, ik ben voor regels waardoor iedereen, en ook het park, er beter van wordt.

  Beantwoorden
 • 4 juni 2017 om 11:47
  Permalink

  Ik vind dit een beetje gezeur om niks.
  In een van de drukste steden van Nederland klagen over rust.
  Dan krijg ik bijna de neiging om te zeggen “dan ga je toch lekker wonen in een hutje op de hei”?
  Of pak de fiets of auto met dit mooie weer en ga naar Rhijnauwen.

  Ik ben zelfs van mening dat het bijdraagt aan een aangenamere leefomgeving waarin geen plek meer is voor hangjeugd en scootertuig. Het draagt dus ook bij aan uw veiligheid.

  Beantwoorden
 • 4 juni 2017 om 00:16
  Permalink

  Volledig eens met Willemijn; commerciële (sport-) activiteiten in het park verbieden, tenzij hier een ontheffing voor aangevraagd is. Overigens zou het opstellen & adequaat communiceren van actuele “Parkregels” (fietsen/scooteren in het park, auto’s op de gazons om de privé BBQ/tenten en stoelen af te leveren,weggooien van zwerfafval, vernielingen, etc., etc. ) en de handhaving hiervan ook geen slecht idee zijn !
  We wonen hier nu ca. 2 jaar in Meijster’s Buten aan de rand van het park maar wat je allemaal onder ogen komt en meemaakt ( naast de vele,vele mooie & positieve zaken !) zet je soms weleens aan het denken waar dit allemaal heen moet. Maar we geven niet op; ik blijf ze waarschuwen, aanspreken en corrigeren

  Beantwoorden
 • Titia Nijman
  3 juni 2017 om 17:36
  Permalink

  Ik ben het helemaal eens met Nanda en Willemijn.
  In het weekend begint het al in de ochtend.
  Volgens mij is een park om te relaxen, rustig te wandelen, genieten van de naturen de dieren. En om de kinderen een speelplek te geven.
  Titia

  Beantwoorden
 • 3 juni 2017 om 11:38
  Permalink

  Ik stoor me al enige tijd aan die sportclubs in het park. Zelf sport ik graag, maar op een sportschool. Verder zijn er genoeg sportfaciliteiten in onze omgeving. Het lijkt mij wenselijk dat er voorwaarden worden gesteld en dat men ontheffing moet hebben om op deze commerciële manier te sporten in het park. Ik zie deze ruimte liever in gebruik door kinderen voor een potje voetbal/frisbee etc. Daar is nu soms geen ruimte voor.

  Beantwoorden

Geef een reactie