Dierenweide breidt zich langzaam uit

swiffer

Aanstaande woensdag is er een overleg tussen de stichting Park Oog in Al en de gemeente over het beheer van en de uitbreiding van de dierenweide. De stichting wil dit (o.a. een hertenbok en dus jonge hertjes, en andere diersoorten erbij), de gemeente is terughoudend. Dat gesprek duurt nog even.

Maar ondertussen heeft zich al een uitbreiding voortgedaan: vlak voor de zomervakantie werd een konijn te vondeling gelegd en ingesloten in de dierenweide. Daar overleefde het lange tijd op wat er zoal aan natuurlijke voedingsstoffen beschikbaar is in de dierenweide, maar het zag er na de vakantie toch wat verfomfaaid uit.

Dat ging hertenverzorgers Trevor en Annemiek te ver. Inmiddels krijgt het konijn (vrijwilligers gaven hem om één of andere reden de naam Swiffer) zo nu en dan wortels, konijnenvoer en heeft het een overdekte slaapplek. Zij (want dat is het bij nadere inspectie) ziet er meteen beter uit en is minder schuw.

Swiffer, de eerste uitbreiding is een feit.

Eén gedachte over “Dierenweide breidt zich langzaam uit

Geef een reactie