werkgroep Dierenbeheer van start

[ihrss-gallery type=”GROUP5″ w=”600″ h=”170″ speed=”2″ bgcolor=”#FFFFFF” gap=”5″ random=”YES”]

Vijf vrijwilligers (Gerie de Jong, Louis Kemman, Frans Cools, Lonneke Bomers en schrijver dezes) zijn vandaag gestart met het maken van een beheerplan voor de dierenweide in Park Oog in Al. Waar gaat de werkgroep aan werken?

  • De werkgroep gaat helder maken welke dieren er bij kunnen in de dierenweide, en wat daarvan de financiële of beheersmatige gevolgen zijn.
  • De werkgroep maakt een plan voor het beheer van de herten. Kunnen er jonkies bij komen? Wat betekent dat? Hoe houden we een gezonde hertenpopulatie in stand?
  • Hoe komt er meer interactie met de dieren? Welke infrastructurele aanpassingen zijn daarvoor nodig?

De werkgroep gaat op onderzoek uit, gaat op bezoek bij andere dierenweides, en zal ook ondersteund worden door Natuur- en Milieucommunicatie (NMC), die uiteraard de nodige ervaring inbrengt. De werkgroep wordt (net als de andere vrijwilligersactiviteiten) gecoördineerd vanuit de stichting Park Oog in Al, die dit jaar het volledige beheer van de gemeente overneemt. Mocht u ideeën hebben of kennis kunnen aandragen, aarzel niet om dat kenbaar te maken aan één van de werkgroepleden of door middel van een mail aan dierenbeheer@parkooginal.nl. Of geef hieronder een reactie!

Geef een reactie