Raad wil monumentenstatus Julianapark

brechtje-foto-web
Brechtje Paardekoper (GroenLinks)

Waarover Stichting Park Oog in Al nu al meer dan een jaar over gesprek is met de gemeente, lukt een ander park in no-time. Na een debatavond in Zuilen heeft raadslid Brechtje Paardekoper van GroenLinks de Utrechtse gemeenteraad ervan overtuigd de procedure in gang te zetten om het Julianapark op de gemeentelijke monumentenlijst te plaatsen. Haar motie werd vorige week in meerderheid aangenomen in de gemeenteraad (zie dit bericht op deStadUtrecht.nl.)

Voorafgaande aan de raadszitting had de Stichting Park Oog in Al nog contact met haar om haar op de hoogte te brengen van het bestaan van Park Oog in Al. En van de inspanningen die de stichting tot dusver al gedaan heeft. Met reden, want ondanks de berichtgevingen in de krant zijn Julianapark en Wilhelminapark echt niet de enige stadsparken met geschiedenis die teruggaat naar het begin van de vorige eeuw (lees hier bijvoorbeeld de cultuurhistorische analyse over het park). Helaas zag zij geen mogelijkheid om ook iets over ons park te zeggen in de motie.

Interessant in het bericht is ook de opmerking van Hester Assen (PvdA) die een ambtenaar gesproken had die meldde “dat een gemeentelijke monumentenstatus heel eenvoudig verkregen zou kunnen worden”. Wij willen graag met de betreffende ambtenaar in contact komen.

Voor de goede orde: goed dat de politiek zich (nu) hard maakt voor behoud van historisch groen. Net als voor ons park moet er voor andere historische groenplekken in de stad soms strijd geleverd worden voor het behoud. Een publiek debat met raadsleden kan daar kennelijk goed bij helpen. We hopen dat dat ook na verkiezingstijd het geval is.

Eén gedachte over “Raad wil monumentenstatus Julianapark

  • 15 maart 2014 om 12:19
    Permalink

    Julianapark heeft dat wel verdiend. Is een heel mooi park. Nu “ons” park nog!

    Beantwoorden

Geef een reactie