verslag van de raadsinformatieavond 23 augustus

Theo en Erik Jan waren present op de raadsinformatieavond die in het teken stond van de plannen rondom de Muntsluis. Wethouder Bosch en een aantal raadsleden waren aanwezig. Henri van der Vegt van Urban Pilots presenteerde de visie die tot stand is gekomen. Vervolgens waren er mededelingen van een vereniging voor gemotoriseerde vaartuigen (de naam is me even ontschoten, ze willen een jachthaven aanleggen), de Fietsersbond (die willen de fietsroute vanaf de nieuwe fietsbrug langs het park en niet er doorheen laten gaan),  de roeiverenigingen (willen gewoon op het kanaal kunnen blijven roeien) , de wijkraad (wil een goed onderhouden maar ongewijzigd park en omgeving) en het Merwede buurtcomité (zie afbeelding, bewoners van het pleintje tegenover de Munt), dat ook pleitte voor rust rondom de sluizen en tegen meer recreatie. Al met al behoorlijk veel weerstand tegen de visie.

In de begeleidende commissiebrief stelt het college:

“De visie geeft weliswaar aan waar de potenties liggen en wat de  ontwikkelingsrichting kan zijn, echter van urgent op te lossen vraagstukken is geen sprake. Door het  ontbreken van deze urgentie, stellen wij voor om niet actief te investeren in de ontwikkeling van het Muntparkgebied. Wel zullen we in bestaande uitvoerings-, onderhouds- en  beheerprogramma’s zoveel veel mogelijk aansluiting zoeken bij de visie. De vereniging Nieuw Utrecht overweegt om zelf het initiatief te nemen om samen met bewoners van het gebied te zoeken naar een nieuwe beheervorm”

De wethouder zei dat het college de ontwikkelde planvorming niet “een hoog ambitieniveau wil meegeven”.

 

Eén gedachte over “verslag van de raadsinformatieavond 23 augustus

  • 7 september 2011 om 23:33
    Permalink

    Beste Lezers,
    ook ik was aanwezig op de RIA afgelopen week en volgde de discussie. Tot slot kon ik nog een laatste, procedurele, vraag kwijt aan de aanwezige wethouder, de heer Bosch. Mijn vraag ging over de status van deze “visie”; en dat bleek een belangrijke vraag. Het, schoorvoetende, antwoord van de wethouder maakte echter duidelijk dat dit verhaal geen enkele status zou krijgen. Het is geen gemeentelijk beleid en zal dat ook niet worden. Jammer voor de opsteller, maar het is niet anders.
    Het betekent dat, oude of nieuwe, plannen voor dit gebied weer op hun eigen meritus beoordeeld kunnen gaan worden; er is geen beleid.
    Overigens een ontwikkeling die niet verkeerd is. Het geeft weer ruimte aan nieuwe zaken daar waar die vaak “niet binnen het staande beleid” pasten. Hoe oud dat beleid ook mocht zijn.
    De parallel naar het Park is dan gauw getrokken. Ooit aangelegd en nooit aangepast. Misschien is het een keer tijd om dat wél te doen…

    Beantwoorden

Geef een reactie