Werkgroep presenteert plan

21 januari jl. vond de informatieve bijeenkomst plaats waarin belangstellenden werden bijgepraat over de planvorming rond Park Oog in Al. De werkgroep die het advies voorbereidt, bestaande uit zo’n 30 deelnemers (bewoners, gebruikers, en belanghebbenden), heeft zich uitgesproken over wat er met het park moet gebeuren. Een samenvatting van dit advies is te vinden in dit wijkbericht en op onderstaande plaatje (klik er op om het groter te zien) .

20140106_overzicht_bij_Advies_werkgroep_Park_Oog_in_Al(1)
overzicht advies Werkgroep Park Oog in Al
Marjo de Kraker
Marjo de Kraker

De presentatie van ontwerper Marjo de Kraker, die het proces inhoudelijk begeleidde, liet 14 ingrepen zien waarover binnen de werkgroep grotendeels consensus over was. Overeenstemming was er ook over de kernwaarden die richting gaven aan de voorgestelde veranderingen: het park is een groen, rustig, cultuurhistorische plek waarin de natuurlijke diversiteit verder bevorderd moet worden. Al zag niet iedere aanwezige dit als de kernwaarden.

Nieuwe en verbeterde speelplekken, nieuwe en verbeterde entrees, meer interactiviteit rond de dierenweide, meer diversiteit in flora en fauna en herstel van de zichtlijnen behoren bij de ingrepen waarmee de kwaliteit van het park ontegenzeggelijk verhoogd wordt. Wat spannend blijft is met welke prioriteit er wat uitgevoerd kan worden. Het streven is het advies aan het college nog voor maart aan de wethouder aan te bieden, die helaas niet bij de avond zelf aanwezig kon zijn.

2 gedachten over “Werkgroep presenteert plan

 • 25 januari 2014 om 23:33
  Permalink

  Ik denk dat je vermoeden klopt. Kan ook verklaren waarom de gemeente de dierenweide al jaren aan het versoberen is. Er is wel over gesproken en in de werkgroep is er ook een breed draagvlak voor behoud van de dierenweide gebleken. Natuurlijk zijn er altijd wel mensen daarbuiten die er ‘meer gebruikswaarde’ aan willen geven. Laat dat nu net mensen zijn die tot dusver niet veel betrokkenheid met het park als geheel hebben laten zien… Al met al niet heel serieus te nemen, vind ik.

  Beantwoorden
 • 25 januari 2014 om 12:43
  Permalink

  Ik kreeg sterk de indruk dat de hertenweide eigenlijk niet zo gewenst is door de gemeente. In de tekst orde gesproken over voorlopig, mits grote groep bewoners participeert etc. Is hier nog over gesproken?

  Beantwoorden

Geef een reactie