Een plan voor het landhuis Oog in Al?

foto Landhuis Oog in AlOp dinsdag 21 januari vindt de presentatie plaats van de uitgangspunten voor het ontwerp van park Oog in Al; het resultaat van de inspanningen van de werkgroep.

Hoewel de werkgroep de laatste hand legt aan dit advies, is nog steeds niet duidelijk wat er met het landhuis (nu bibliotheek) gaat gebeuren. Het landhuis is eigendom van de gemeente, er zijn nog geen vast omlijnde gemeenteplannen bekend, behalve dan wellicht verkoop. De werkgroep pleit voor het behoud van het landhuis voor de wijk, met een maatschappelijke functie.

Maar welke functie stel je je dan voor? Misschien zijn de ideeën afzonderlijk niet makkelijk te realiseren, maar in combinatie met elkaar juist wel.  In de wandelgangen wordt geroepen om een ontmoetingsruimte voor ouderen, een zaal voor bijeenkomsten, een biologische winkel, een terras, een werkplek voor thuiswerkers, overlegruimte, coachingsruimte, logeermogelijkheden voor gasten, etc..

Maar er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden. Daarom deze oproep: wie heeft zulke ideeën en wil helpen te onderzoeken of er een breed gedragen, serieuze, haalbare en betaalbare invulling voor het landhuis kan komen.

Ik zou graag met een groep belangstellenden vóór 21 januari hierover willen brainstormen. Meld je door te reageren op dit bericht (hieronder) of door te mailen naar inge.ronk@casema.nl.

Geef een reactie