Nieuwe fase hertenverzorging gestart

Willekeurige vrijwilliger doet zijn werk
Willekeurige vrijwilliger doet zijn werk

Na wederzijdse evaluatie en goedvinden van de dienst Natuur- en Milieucommunicatie (NMC) en de Stichting Park Oog in Al ligt sinds 1 januari van dit jaar de volledige verzorging van de hertjes op de dierenweide in handen van vrijwilligers.

Het eerste kwartaal van 2014 zijn vrijwilligers en achterwachten ingedeeld om dit uit te voeren. Arda en Niels zijn de eersten die zo een hele week de hertjes voeren, checken en de dierenweide schoon en opgeruimd houden. Op 1 april zullen alle vrijwilligers nu een keer aan de beurt zijn geweest sinds juli 2013.

Verzorgers Samyre, Monique en Lars blijven elke zaterdag op bezoek komen om indien nodig de eerste verzorgbeurt te begeleiden en blijven voorlopig ook beschikbaar om de algehele gezondheid van de dieren in de gaten te houden. De Stichting is zeer enthousiast over de deskundige en geduldige inbreng van de verzorgers en hoopt dat dit ook in de toekomst gegarandeerd kan blijven.

Inmiddels is voor de verzorging ook een handboek opgesteld en zijn er een aantal nieuwe werkgroepen ingesteld die de verdere interactiviteit in de dierenweide zullen verhogen: een werkgroep dierenbeheer, werkgroep educatie (begeleiding basisschoolleerlingen) en een klusgroep (om het gebouwtje verder op te knappen). Vrijwilligers kunnen zich nog aanmelden voor deze specifieke activiteiten (zij die dat op de inloopochtend in december al deden hoeven dat niet meer te doen).

Geef een reactie