De man met de kettingzaag…

sneuvelDe Mozartlaan verliest (weer) een gezichtsbepalende boom. Opnieuw twee witte paardenkastanjes gaan onder zaag en bijl deze week, deze keer de bomen tegenover 30/31 en tegenover 19. De kap is noodzakelijk vanwege aantasting, onder andere met de kastanjebloedingsziekte, aldus de gemeente in dit wijkbericht.

In 2011 was al duidelijk dat de komende jaren alle kastanjes gaan sneuvelen aan de Mozartlaan (zie ook dit bericht). Er staan er nu nog 4, de andere bomen aan de laan zijn zwarte lindes, die in 1920 werden gepland.

De gesneuvelde kastanje bij nummer 30/31 werd geplant in 1910 en was daarmee een van de oudste kastanjes in en rond het park. De gemeente plant er (jonge) bomen terug, die waarschijnlijk wel tientallen jaren nodig zullen hebben om dezelfde plek in te kunnen nemen.

4 gedachten over “De man met de kettingzaag…

 • 20 oktober 2013 om 10:39
  Permalink

  Inderdaad, een luchtledige krater vanaf ons huis gezien. Heb bij de gemeente gepleit voor een grotere vervanger (net zoals destijds de rode beuk bij de bieb), maar ja ‘daar is geen geld voor’.
  Het verhoogt wel ons doorkijkje op de nieuwbouw (heeft Heijmans nog nooit gehoord van bewonerscommunicatie?).

  Beantwoorden
  • 20 oktober 2013 om 22:26
   Permalink

   Nou Martin,

   Heb afgelopen week vernomen dat er een potje met geld aanwezig is die zo nodig aan het park moet worden besteed. Daar kunnen ze om te beginnen twee fatsoenlijke bomen van kopen.

   Chris

   Beantwoorden

Geef een reactie