Hopping Detector op dierenweide

Myotis_sodalis
Halloween komt er trouwens ook weer aan…

De gemeente Utrecht is in april 2013 gestart met  een stadsbreed onderzoek naar de in de stad voorkomende vleermuizen. Dit gebeurt met hulp van een zogenaamde hopping detector. Het apparaat registreert steeds 2-3 nachten de foeragerende en overvliegende vleermuizen in tuinen en parken. Eind deze week zal er in Park Oog in Al ook zo’n apparaat geplaatst worden. De detector is een zwart apparaat (ca 30x15x10 cm groot) waarvan het belangrijk is dat het ongestoord blijft liggen.

Op deze webpagina van de zoogdiervereniging is te zien welke vleermuizen al geregistreerd werden in in de verschillende achtertuinen waar de hopping detector is geweest in Utrecht.

Er werden met deze methode inmiddels al 7 verschillende soorten vleermuizen gezien in Utrecht-West. We zijn benieuwd naar het voorkomen van deze vliegende zoogdieren in en rond het park…

Geef een reactie