Pleidooi voor monumentenstatus

theehuisDe Stichting Park Oog in Al was op 23 april jl. aanwezig bij een Raadsinformatieavond (RIA) van de gemeente over de Utrechtse erfgoedagenda. Dit is het Utrechtse plan waarin staat hoe om te gaan met historische gebouwen, straten, maar ook parken in onze stad. De erfgoedagenda werd vastgesteld door het college van B&W op 2 april en is te raadplegen op de website van de gemeente, op www.utrecht.nl/erfgoedagenda.

De stichting hield een pleidooi voor het toekennen van een monumentenstatus aan ons park, net zoals sommige andere parken in Utrecht. Hier is het betoog te downloaden. Een citaat:

“Een monumentenstatus zou de kans vergroten dat huidige en toekomstige generaties Utrechters het park kunnen ervaren [..] zoals sommigen van onze wijkbewoners het al decennialang hebben mogen ervaren: een monumentale oase van groen en rust in het steeds groter en drukker wordende centrum van de mooiste stad van Nederland.”

Eén gedachte over “Pleidooi voor monumentenstatus

  • 28 april 2013 om 21:48
    Permalink

    Mooi betoog, daar kan ik het alleen maar volmondig mee eens zijn!

    Beantwoorden

Geef een reactie