Gele lis en waterlelies in vijver geplant

waterhuishoudingHet was wel verrassend, ineens al die planken en graafmachines in het park deze week, en vervolgens die hekwerken om de grote vijver. Wie heeft dat nou weer bedacht?

Maar nu blijkt het te gaan om werkzaamheden die al in februari 2011 (!) werden aangekondigd om de waterhuishouding in het hele park te verbeteren: het aanplanten van waterlelies en gele lis. Zij moeten zorgen voor een betere zuurstofverhouding in het water. Zie hier het wijkbericht van destijds over de aanpak van ganzen en stankoverlast. Overigens was in het wijkbericht nog niet duidelijk gemaakt dat de vorm van de vijver zou veranderen. De Stichting Ecologisch Groen Utrecht-West heeft volgens het wijkbericht een rol gespeeld bij de totstandkoming van deze verandering.

3 gedachten over “Gele lis en waterlelies in vijver geplant

 • 28 februari 2013 om 21:50
  Permalink

  Citaat uit het bestemmingsplan: “Park Oog in Al is een oud park dat gekenmerkt wordt door de bosstructuur met zeer oude bomen. De statigheid wordt gehandhaafd, een ecologische functie is nevenschikkend aan de landschappelijke functie. Het park dient verder ontwikkeld te worden als park-stinsenbos: oude bomen en stinsenplanten.””

  Volgens mij hebben de ecologische oevers niets te maken met de ontwikkeling richting park-stinsenbos. Beplanting heeft niets te maken met uitheemse plantensoorten en belemmert de recreatieve functie van het park.

  Het verdriet van Nederland: Een hele generatie heeft de Nachtwacht niet gezien als gevolg van een renovatie van een museum.
  Het verdriet van Oog in AL: een hele generatie leert niet schaatsen door kippengaas.

  #geldverspilling #waardeloos

  Beantwoorden
  • 28 februari 2013 om 22:11
   Permalink

   Ik snap ook niet hoe men nu ineens een jaar geleden tot deze ‘ecologische IJsvogelroutedoelstelling’ is gekomen. En zelfs met deze doelstelling, zijn daar geen andere keuzes in te maken? zoals ergens anders in het park? Ik ben het eens met Bas: je moet wel kunnen blijven schaatsen en picknicken en zo. Het park moet gebruikt kunnen blijven worden zoals het nu gebruikt wordt.

   En inderdaad, er is geen enkel verband met de doelstelling uit het bestemmingsplan (dat de gemeente volgens mij niet eens kent). En wat ik ook niet snap: waarom wordt SEGUW in het wijkbericht de beheerder van het park genoemd?

   Wat is er doen te aan je verdriet, Bas?

   Beantwoorden
 • 27 februari 2013 om 21:09
  Permalink

  Alles wordt goed geregeld voor de IJsvogel. Het gaat om rustplekken en een mogelijke broedplaats. (Dus niet meer voetballen op het grasveld). Begrijp niet dat ze de ronding van de vijver daarvoor gebruiken. Dat vind ik echt zonde. Het lijkt me veel logischer om dit aan de overkant van de vijver te plaatsen, aan de kant van de bunker. Dan heeft de IJsvogel ook meer rust.

  Beantwoorden

Geef een reactie