Vrijwilligers gezocht voor dierenweide Park Oog in Al

flyer.Zijn de hertjes er nog in 2015?

De gemeente Utrecht heeft vorig jaar besloten om na 2014 te stoppen met de verzorging van de herten in Park Oog in Al en in het Julianapark. Ze geeft bewoners wel de mogelijkheid om de dierenweide in zelfbeheer te nemen. Wanneer bewoners kunnen zorgen voor het voeren van de herten en het schoonhouden van de dierenweide, en een oogje in het zeil houden, zorgt de gemeente voor voer, mestafvoer en een dierenarts wanneer dat nodig is. En de gemeente zorgt er voor dat de bewoners weten wat ze doen door scholing en begeleiding.

Als het aan de Stichting Park Oog in Al ligt, wel!

De Stichting Park Oog in Al zoekt daarom vrijwilligers. Veel vrijwilligers. Want elke dag in het jaar moet er minstens één persoon zijn die zich over de herten ontfermt. Alleen als er voldoende vrijwilligers meedoen, kan men dit realiseren.

Wanneer u ook wilt meedoen, betekent dit dat u op een afgesproken week de herten voert, het terreintje aanveegt en/of mest verzamelt. Deze verzorging kost u ongeveer een half uur per dag.

Is er voldoende belangstelling? dat kan alleen blijken wanneer u zich aanmeldt om mee te helpen. Dat kan door dit formulier in te vullen.

 

5 gedachten over “Vrijwilligers gezocht voor dierenweide Park Oog in Al

 • 19 februari 2013 om 12:32
  Permalink

  Volgens mij is er geen geld. Dus waarschijnlijk braakliggend grasland. Dat trouwens ook onderhouden moet worden (kost ook geld).

  Beantwoorden
 • 8 februari 2013 om 22:09
  Permalink

  Zou het niet eerlijker zijn als we vooraf weten wat die andere bestemming dan wordt? Dan kan je iig kiezen…

  Beantwoorden
  • Erik Jan de Wilde
   9 februari 2013 om 10:14
   Permalink

   Als jij weet wat die andere bestemming wordt, laat het weten! En van mij hoeft er helemaal geen andere bestemming te komen, ik vind het park prima zoals het is. Kan heus wel wat aan gebeuren, maar dat zit niet in verandering van bestemming.

   Beantwoorden
 • 7 februari 2013 om 22:44
  Permalink

  Wat is het alternatief? Stel dat de hertjes weg gaan? Wat dan?

  Beantwoorden

Geef een reactie