Park vuurwerkvrije zone

De gemeente heeft alle dierenweides in Utrecht aangewezen als vuurwerkvrije zone. Er zullen borden worden geplaatst om dit duidelijk te maken. Vuurwerk mag op oudjaar worden afgestoken tussen 18 uur ‘s avonds en 2 uur ‘s nachts.

Het is elk jaar vrij knallend in het park op Oudejaarsdag; al voor de toegestane tijd wordt er vuurwerk afgestoken door jongeren. Met het instellen van de zone wordt verwacht de rust, ook voor de dieren, te bewaren.

De politie, bij monde van de voorzitter van de politievakbond ACP Gerrit van de Kamp, betwijfelt de effectiviteit van de maatregel in Binnenlands Bestuur: ‘Zonder handhavingsplan ben je bezig met window dressing’. Volgens de Volkskrant zal er in Utrecht wel worden gehandhaafd.

foto: Leon Mennens

Eén gedachte over “Park vuurwerkvrije zone

  • 12 december 2018 om 15:26
    Permalink

    Op zich prettig, van mij hoeft al dat individuele geknal ook niet, het is helaas al voorzichtig begonnen in de wijk. Een of meerdere mooie centrale vuurwerkshows zou ik ontzettend fijn vinden als alternatief.

    Bij het wijkbureau kun je overigens ook een poster afhalen (https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/veiligheid/vuurwerk/) met de vraag aan mensen om ‘aan je huisdier’ te denken. Ik maak me zorgen dat zo’n poster door de ‘voortijdige knallers’, doorgaans wat jeugdiger, eerder als uitdaging wordt gezien, dan als bewustwording.

    Beantwoorden

Geef een reactie