Wethouder op bezoek

Onlangs ontvingen wij wethouder Lot van Hooijdonk in ons park. Ze is naast wethouder mobiliteit, energie en wijkwethouder West ook wethouder voor groen en dierenwelzijn. Het bezoek begon dan ook bij de dierenweide. Daarna volgde een rondleiding door het park met de stichting Park Oog in Al. 

Voor ons is de rondleiding een mooie gelegenheid geweest om het park onder de aandacht te brengen. Uiteraard hebben we de wethouder en haar gezelschap uitgebreid geïnformeerd over de gezamenlijke inspanningen van de vele vrijwilligers die het beheer van het park en de dierenweide ter harte hebben genomen, de toekenning van de status van gemeentemonument aan het park in 2015, de snoeidagen, educatieve rondleidingen, noem maar op. 

Daarnaast was er ook ruimte voor een kritische noot. De invulling en uitvoering van het beheer- en herstelplan waaraan zoveel wijkbewoners hebben bijgedragen en dat inmiddels alweer een paar jaar geleden aan de wethouder is aangeboden laat te wensen over. De prik lijkt er bij de gemeente momenteel wat van af en het vervolgonderhoud schiet te kort. Wij hebben daarom uitgebreid over de paden bij de Mozartlaan en de entree Beethovenlaan gesproken. Daar was gelukkig de wethouder niet tevreden over en ook niemand van haar gezelschap.

We hielden een positief gevoel over aan het bezoek en verwachten weer nieuwe impulsen voor de verdere aanpak van het park. Het eerste vervolgcontact is gelegd en we hopen spoedig meer te kunnen melden.

Geef een reactie